AKTUALNE NOVOSTI

Varstvo osebnih podatkov – GDPR Evropska uredba

Od 25. Maja 2018 je pričela veljati evropska uredba o varstvu osebnih podatkov - GDPR.
Ta uredba je neposredno uporabljiva v vseh članicah EU.

V Sloveniji imamo Zakon o varstvu osebnih podatkov (kratica ZVOP), ki to področje podrobneje obravnava.
Ne glede na naš zakon pa se moramo držati določil, ki jih prinaša evropska uredba GDPR.
Kratica GDPR pomeni GENERAL DATA PROTECT REGULATION.

V Skladu z GDPR (82. Člen) ima fizična oseba pravico do odškodnine, če je zaradi nezakonite obdelave osebnih podatkov utrpela škodo.

Uredba tudi podrobneje določa obveznosti in dolžnosti upravljalcev in obdelovalcev osebnih podatkov. Kot npr. upravljalcu oz. obdelovalcu osebnih podatkov prepoveduje obdelavo osebnih podatkov ( kot je npr. PROFILIRANJE kupca) , razen če ima organizacija (upravljalec oz. obdelovalec) ustrezno privolitev fizičnih oseb.

Privolitve morajo biti jasne in razumljive.

Uredba GDPR velja le za poslovanje med organizacijami (kamor se štejejo tudi fizične osebe, ki opravljajo dejavnost – s.p., notarji, odvetniki, zdravniki, športniki, novinarji…) in fizično osebo.
Uredba NE velja za poslovanje med organizacijami.

Več o obveznostih in dolžnostih, ki jih morajo obdelovalci oz. upravljalci (organizacije) izpolnjevati, vam predstavljamo v E-seminarju z naslovom: INFORMACIJE GLEDE VARSTVA OSEBNIH PODATKOV od 25. Maja dalje Z VZORCI in praktičnimi primeri
GDPR – EU uredba.
Predavateljica je BISERKA ŠUBELJ.

Cena E-seminarja: 80 EUR + 22% DDV
Čas trajanja cca 1h 50 minut

V Bazi znanja pod VZORCI POGODB, SKLEPOV; PRAVILNIKOV se nahajajo vzorci ki jih zahteva GDPR - dostop imajo osebe, s sklenjeno svetovalno pogodbo z družbo METAJA. Več informacij o svetovalni pogodbi nas lahko kontaktirate

V kolikor se kot organizator seminarjev (bodisi za zunanje ali notranje udeležence) zanimate za to tematiko nas kontaktirajte, da se dogovorimo. 

 

Spodaj si oglejte brezplačni promocijski posnetek, ki traja cca 3 minute.

Za ponudbo oziroma nakup kliknite tukaj.

 

Izjave udeležencev seminarja na temo Varstvo osebnih podatkov (GDPR):

"Seminar mi je bil všeč in koristen, čeprav sem se ga udeležila z namenom, da dobim LE osnovno informacijo za kaj pri gre pri GDPR, bolj za sebe, kot za podjetje. Na koncu sem ugotovila, da je zadeva zelo aktualna, saj je skoraj vse v podjetju vezano na upoštevanje GDPR."

"Seminar kot vedno odličen. Biserko poslušam rada, ker pove bistvo."

"Seminar je bil res poln novih informacij, vključno s pripravljenimi vzorci določil pogodb in drugimi koristnimi vzorci. RES PRAKTIČNO naravnan."

"Seminar je bil odlično organiziran in tudi predavateljica je temo podajala na razumljiv in udeležencem prijazen način."

"Osebno sem bila zelo zadovoljna s predavateljico in tudi gradivo je bilo pripravljeno praktično in razumljivo."

"Všeč mi je bilo to, da smo na seminarju izvedeli kaj točno moramo spremeniti, dopolniti v organizaciji, saj smo dobili tudi ustrezne vzorce določil in vzorce evidenc, ki jih moramo imeti v organizaciji. SUPER HVALA."

 

Prijava

Prijavni obrazec

ustvari račun