POSLOVANJE IN VODENJE

Poslovanje podjetja

Seminarji na temo poslovanje podjetja so osredotočeni na podjetnike glede iinformacij, ki jih potrebujejo, da lahko lažje in bolj učinkovito vodijo svoje podjetje

Dokumenti in obdavčitev poslovanja podjetja

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN:

Seminar je namenjen oseba, ki želijo spoznati pisarniško poslovanje in se naučiti pravilno urediti dokumentacijo "papirje" podjetja ali s.p.-ja, zavoda, društva...ipd.

Urejanje papirjev podjetja je pomembna naloga vseh zaposlenih v podjetju, kajti če papirji podjetja niso urejeni pregledno, pravilno in učinkovito, le teh ne najdete, ko jih potrebujete.

Se vam kdaj zgodi, da:

1. ne najdete pogodbe, ki ste jo sklenili s poslovnim partnerjem, ali

2. ne veste kateri kupci vam še niso plačali računov...?

3. Nimate pregleda nad poslovanjem vašega podjetja?

4. Ne veste kako nakup opreme vpliva na vaše davčne obveznosti?

5. Ne veste kateri stroški v podjetju zmanjšujejo vaše davčne obveznosti?

7. Ne  veste s kakšnim dokumentom -papirjem - začeti oz. zaključiti posel? Je to naročilnica, pogodba, izdan račun, asignacija, cesija...itd

8.... itd

Če se želite izogniti zgornjim zagatam, vas vabimo, da se vi ali kateri od vaših zaposlenih udeleži našega sklopa seminarjev DOKUMENTI in obdavčitev poslovanja podjetja.

KAJ BOSTE IZVEDELI NA SEMINARJU (v sklopu 6-ih seminarjev)?

Rdeča nit seminarja je predstavitev preglednega, pravilnega, učinkovitega sistema urejevanja dokumentacije podjetja. Dokumentacija podjetja je lahko v tiskani obliki ali v elektronski obliki. Urejevanje dokumentov podjetja je v manjšem podjetju največkrat naloga tajnice, poslovne sekretarke ali pa računovodkinje.

Računovodski predpisi imenovani PRAVILA SKRBNEGA RAČUNOVODENJA določajo kaj je knjigovodska listina. V poslovanju podjetja pa imamo poleg pogodb, računov, obvestil, naročilnic, dobropisov, prevzemov še mnogo drugih dokumentov, ki morajo biti ustrezno (pregledno) arhivirani, da jih dobimo, ko jih potrebujemo.

Davčni predpisi  narekujejo podjetju, da mora poslovno dokumentacijo in poslovne knjige ter evidence voditi PRAVILNO IN DOBRO, v nasprotnem primeru je določena denarna globa najmanj v višini  za s.p. 800 EUR za pravno osebo (d.o.o., zavod, društvo..) pa najmanj 1.200 EUR.

 

Z namenom enostavne predstavitve te tematike smo en seminar razdelili na 6 krajših seminarjev.

En seminar smo razdelili na 6 krajših seminarjev. Ti krajši seminarji so namenjeni osebam, ki želijo spoznati poslovanje podjetja in njegovo obdavčitev.

Preberite več: Dokumenti in obdavčitev poslovanja podjetja

Prijava

Prijavni obrazec

ustvari račun