Knjiženje zahtevnih poslovnih dogodkov

Knjiženje zahtevnih poslovnih dogodkov

Event Details:

  • Date: - -
  • Venue:Poland, Krynica-Zdroj 246a
  • Register

Komu je namenjen: Seminar je namenjen osebam, ki vodijo poslovne knjige in osebam, ki svetujejo podjetnikom glede spodaj omenjenih poslovnih odločitvah ter osebam, ki jih ta tematika na splošno zanima.

PREDAVATELJICA: Biserka Šubelj, univ. dipl. ekonomist, davčna svetovalka z licenco in potrjena članica v komisiji za NPK knjigovodja/računovodja

KNJIŽENJE ZAHTEVNIH POSLOVNIH DOGODKOV

Vsebina seminarja:
• osnovna sredstva ( kakšna je knjigovodska vrednost, ali je ob prodaji potrebno obračunati DDV, kako se kontira nakup in prodaja osnovnega sredstva, kako se obračuna amortizacija. Kakšen je postopek glede odpisa, popisni primankljaj/viška pri osnovnih sredstvih. Kako se zabeležijo kasnejša vlaganja v OS. Kdaj govorimo o strošku vzdrževanja in kdaj o investiciji?
• rezervacije in pasivne časovne razmejitev – kdaj jih uporabiti, kako se obravnavajo z davčnega vidika, katere pogoje je potrebno izpolnjevati, kako se knjižijo in kako se odpravlja oz razknjižujejo?
• kratkoročne časovne razmejitve - kdaj jih uporabiti, kako se obravnavajo z davčnega vidika, katere pogoje je potrebno izpolnjevati, kako se knjižijo in kako se odpravljajo oz razknjižujejo?

Primeri iz prakse, na katere boste preko seminarja dobili odgovore:
Podjetnik želi prodati npr: svojo nepremičnino. Kako bo ta transakcija vplivala na rezultat tekočega leta? Katere informacije podjetnik potrebuje od svojega računovodje, da bo njegova poslovna odločitev najbolj optimalna?
Podjetje je pri popisu osnovnih sredstev ugotovilo, da veliko osnovnih sredstev ni več v uporabi kakšen je pravilen postopek izločitve iz osnovnih sredstev in kakšne so davčne posledice take transakcije?
Podjetje je dobilo sredstva iz evropskega sklada za projekt. Kako se pravilno knjiži prejetje denarnih sredstva in kako ta transakcija vpliva na obdavčitev podjetja v letu, ko je ta sredstva prejela?
Podjetje se ukvarja s prodajo strojev in usposabljanjem uporabnikov za uporabo teh strojev. Usposabljanje ni izvršeno vedno istočasno kot prodaja, je pa vedno vključeno v ceno prodaje stroja. Kakšno je pravilno računovodsko knjiženje takih primerov in kako to vpliva na obdavčitev podjetja.

 

Podrobnosti dogodka

Datum dogodka 15-04-2014 9:00 am
Datum konca dogodka 15-04-2014 12:00 pm
Št. mest 22
Registrirano 2
Št. mest navoljo 20
Cena 80.00€
Lokacija
Metaja d.o.o.
Ulica bratov Babnik 10
Metaja d.o.o.
80.00 20
Trenutno ne sprejemamo registracij za ta dogodek. Hvala. Preverite razpisane dogodke.

Prijava

Prijavni obrazec

ustvari račun